Autobatterijen – Alternatoren – Starters

Platte auto-batterij niet altijd stuk

Het is een publiek geheim dat heel veel auto-batterij problemen niet worden veroorzaakt door de batterij zelf. Nog te dikwijls denken mensen dat een platte batterij meteen vervangen dient te worden omdat de batterij versleten is geraakt.

Driehoeksrelatie alternator – batterij – starter

Maar men vergeet dat een kapotte batterij door meerdere factoren kan veroorzaakt worden. En de twee belangrijkste oorzaken zijn vaak een slecht werkende alternator of een versleten startmotor, die samen een driehoeksrelatie hebben: de alternator laadt de batterij op, de batterij bewaart en levert stroom, en de startmotor verbruikt de stroom van de batterij.

Batterij wordt onvoldoende bijgeladen

Een perfect gezonde batterij raakt leeg wanneer ze niet voldoende wordt bijgeladen. Het is de alternator die de batterij oplaadt. Wanneer de alternator echter door een mankement geen optimale laadstroom opwekt, zal de batterij hierdoor geleidelijk aan leeglopen.

Nieuwe batterij verhelpt niets aan kapotte alternator

Het gebeurt maar al te vaak dat gemakzuchtige garagehouders de klanten een nieuwe batterij verkopen van zodra deze niet meer voldoende wordt bijgeladen. Het heeft dan geen zin om de batterij te vervangen, want ook een nieuwe batterij zal nog altijd onvoldoende bijgeladen worden door de slecht werkende alternator.

Grymonprez test uw batterij en alternator

Bij Grymonprez Automotive zorgen wij ervoor dat u de nutteloze kosten van een nieuwe batterij uitspaart. Met ons testmateriaal kunnen wij de functionaliteit van uw alternator testen, herstellen of eventueel vervangen waardoor uw probleem op een efficiënte manier en voor lange tijd wordt verholpen.

Batterij moet teveel stroom leveren

Met de startmotor hetzelfde verhaal. Als de startmotor verslijt, zal die alsmaar meer en meer stroom nodig hebben om de motor gestart te kunnen krijgen. Die stroom moet van de batterij komen. Als de startmotor echter abnormaal veel stroom nodig heeft van de batterij, zal die ook veel sneller leeglopen. Ook hier ligt het probleem van een platte batterij niet bij de gezondheid van de batterij maar aan de slechte staat van de startmotor.

Nieuwe batterij verhelpt niets aan kapotte startmotor

Gemakzuchtige garagehouders verkopen aan hun klanten vaak een nieuwe batterij van zodra de vorige niet meer voldoende wordt bijgeladen. Maar het heeft niet altijd zin om de batterij te vervangen, want ook de nieuwe batterij zal na een tijdje leeg geraken door de slecht werkende startmotor.

Grymonprez test uw batterij en startmotor

Bij Grymonprez Automotive zorgen wij ervoor dat u de nutteloze kosten van een nieuwe batterij uitspaart. Met ons testmateriaal kunnen wij de functionaliteit van uw startmotor testen, herstellen of eventueel vervangen waardoor uw probleem op een efficiënte manier en voor lange tijd wordt verholpen.